Βουλευτικές ΕκλογέςΠολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Μαχητική αντιπολίτευση της σύγχρονης Αριστεράς το ΜεΡα25

Φωτογραφία:Intime

Με μηνύματα συμπαράστασης από τον Κεν Λόουτς και τον Κώστα Γαβρά, εισέρχεται το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Τα μηνύματα προβλήθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στην Αθήνα, νωρίτερα στην πλατεία Σανταρόζα.

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης επεχείρησε να εξηγήσει τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών στην αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί όμως και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου: “Αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός επέλεξε την πρόσκαιρη σταθερότητα. Καταλαβαίνει πως η σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας έχει ως αντίτιμο τη σταθερή λεηλασία της ζωής του. Δεν τρώνε κουτόχορτο οι πολίτες. Ξέρουν πως: Οι τιμές των τροφίμων θα αυξάνονται σταθερά.

Το δημόσιο χρέος θα στηρίζει σταθερά την λιτότητα. Οι νέοι θα φεύγουν με σταθερούς ρυθμούς για τα ξένα. Η φτώχεια θα βαθαίνει σταθερά. Το ιδιωτικό χρέος σταθερά θα γιγαντώνεται και θα τους πνίγει. Οι πρόσφυγες θα έρχονται σταθερά αντιμέτωποι με φράχτες, επαναπροωθήσεις και τον υδάτινο τάφο της Μεσογείου. Ο λαός τα γνωρίζει όλα αυτά. Γιατί νομίζετε ότι ούτε καν οι Νεοδημοκράτες δεν πανηγύρισαν το βράδυ της εντυπωσιακής τους νίκης την 21η Μάη; Και αυτοί ξέρουν τι λαίλαπα έρχεται!”, υποστήριξε.

Όμως, όπως τόνισε σε άλλο σημείο ο Γ. Βαρουφάκης, “τώρα, η προτεραιότητα πέφτει στο να υπάρξει μέσα στη Βουλή η

· αναμφισβήτητα ποιοτική

· πραγματικά πλουραλιστική

· σύγχρονη αριστερή

· αποδεδειγμένα κινηματική

· αυθεντικά οικολογική

· ανιδιοτελής αντιπολίτευση”.

Και, εν κατακλείδι, “μόνο στο ‘ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη’ βάζουμε ως πρόταγμα την Προγραμματική Ενότητα – την Ενότητα της Αριστεράς και των Κινημάτων πάνω σε κοινό πρόγραμμα σοβαρής, έντιμης, αγωνιστικής αντιπολίτευσης. Για αυτό οι προοδευτικοί πολίτες, ενώπιον της επέλασης της Δεξιάς, βλέπουν στο ΜέΡΑ25 και στην ευρύτερη συμμαχία μας το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί, τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο, μια πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση της σύγχρονης αγωνιστικής Αριστεράς, της οικολογίας και των κοινωνικών αγώνων”.

Πηγή

Δείτε επίσης
Πολιτική

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
Πολιτική

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…
Πολιτική

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την απόσυρσή της – «Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών…»

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *