ΔιεθνήΚοινωνία

Βελιγράδι: “Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου” – Ο 14χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία μετά το μακελειό

«Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω»: Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 14χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Βελιγράδι, στη σερβική αστυνομία, ομολογώντας τις αποτρόπαιες δολοφονίες, που διέπραξε νωρίτερα.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν στο σχολείο, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν. Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στα πρώτα του λόγια μετά τη σύλληψή του, όταν ερωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί προέβη σε αυτό το έγκλημα, είπε «πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής».

Η στιγμή των πυροβολισμών

Πηγή του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε στο δίκτυο Β92 του Βελιγραδίου ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε τάξη, όταν ξαφνικά ο δράστης έβγαλε το όπλο που είχε φέρει μαζί του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στο κρατικό κανάλι RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ».

Το δίκτυο Prva TV ανέφερε ότι ο 14χρονος είχε στο σακίδιό του επιπλέον τρεις βόμβες μολότοφ.

Στο μεταξύ, ανατριχιαστική είναι και η τελευταία φωτογραφία, πριν το έγκλημα, που είχε «ανεβάσει» ο 14χρονος στον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο πατέρας του, του έμαθε να πυροβολεί

Την ίδια στιγμή, πηγές του Republika αναφέρουν πως ο 14χρονος γιος ενός γνωστού γιατρού ακτινολόγου του Βελιγραδίου, χρησιμοποίησε τα όπλα του πατέρα του, στα οποία είχε μεγάλη αγάπη, ενώ από εκείνον είχε μάθει και πώς να πυροβολεί, κάνοντας συχνά εξάσκηση σε σκοπευτήριο.

Αναφορικά με την επίθεση στο σχολείο, πηγές ανέφεραν πως τη σχεδίαζε για τουλάχιστον ένα μήνα με έναν ιδιαίτερο τρόπο: παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με βίαιο περιεχόμενο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το σχολείο

Στο μεταξύ, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίχθηκαν έξω από το σχολείο, την ώρα που οι γονείς κατέφταναν και ζητούσαν με αγωνία να ενημερωθούν για τα παιδιά τους. Στον χώρο είχαν σπεύσει ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας για να τους μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως μια μητέρα και μια γιαγιά, δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, όταν άκουσα πως τα παιδιά τους δεν βρίσκονταν στη ζωή.

Τριήμερο εθνικό πένθος στη Σερβία

Τριήμερο πένθος θα κηρυχθεί αύριο στη Σερβία λόγω της τραγωδίας στο σχολείο “Vladislav Ribnikar”.

Ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν χρόνο σήμερα και αύριο για να μιλήσουν με τους μαθητές για τη μεγάλη τραγωδία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία του Βελιγραδίου δεν θα γίνουν μαθήματα το απόγευμα σε ένδειξη πένθους.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης
Διεθνή

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

«Έχω πει επανειλημμένα…
Κοινωνία

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο

Το δυστύχημα προκλήθηκε…
Κοινωνία

17χρονη “έσβησε” ξαφνικά βυθίζοντας στο πένθος την Καβάλα

Μια 17χρονη μαθήτρια…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *