Ελλάδα

14 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πλοίο από την Ίο

Έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας.

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές σε πλοίο από την Ίο στο οποίο βρέθηκαν 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το πλοίο ήταν το «Super Express» και έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας το βράδυ της Τετάρτης προερχόμενο από νησιά των Κυκλάδων και από την Ίο.

Πάνω από 73 άτομα, επιβάτες του πλοίου, υποβλήθηκαν σε rapid test από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαιώθηκαν 14 κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη. Ενώ συμπλήρωσε πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας, των εμβολίων και η τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Για τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πλοίο από την Ίο έκανε δηλώσεις και ο δήμαρχος Ραφήνας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, δήλωσε ότι 30 νεαροί είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο. Εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα άτομα και συμμετείχαν σε πάρτι με εκατοντάδες κόσμου. Από αυτούς όσοι νόσησαν τελικά από κορωνοϊό έμειναν πίσω στο νησί διότι δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν.

«Τριάντα νεαροί ταξίδεψαν πριν από μερικές ημέρες στην Ίο, όπου έγιναν μια πολύ μεγαλύτερη παρέα, συμμετέχοντας σε πάρτι. Διαπιστώθηκε ευτυχώς πως κάποιοι από αυτούς νόσησαν στο νησί κι έτσι επιστρέφοντας 70 και πλέον άτομα από την ευρύτερη παρέα, τους περίμεναν κλιμάκια του ΕΟΔΥ που τους πέρασαν από rapid test» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ραφήνας.

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε επίσης ότι όσοι επέστρεψαν ήταν απομονωμένοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο. Με την άφιξη τους ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας χθες το βράδυ με 369 επιβάτες. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ίο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε και αναχώρησε κανονικά για το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο.

Δείτε επίσης
Ελλάδα

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Μετά από άσκηση χαμηλού ύψους η πτώση - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Στο επίκεντρο ενός…
Ελλάδα

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Ο 15χρονος ήρωας που 11 χρόνια πριν θυσιάστηκε στη φωτιά για να σώσει τα αδέλφια του

Ήταν 8 Δεκεμβρίου…
Ελλάδα

Ρέντης: Σε κώμα στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα από χούλιγκαν στου Ρέντη

Σε πολύ κρίσιμη…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *