ΕλλάδαΥγεία

Κορονοϊός: ΠΟΕΔΗΝ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο καθώς εξαντλήθηκαν οι ελάχιστες ΜΕΘ που λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ .Όπως φαίνεται και ο κορονοϊός “θερίζει”  στην πόλη της Θεσσαλονίκης,αν και η κυβέρνηση πήρε μέτρα η κατάσταση φαίνεται δύσκολη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Τώρα πια λειτουργούν κλίνες ΜΕΘ οι χειρουργικές αίθουσες, θάλαμοι, μονάδες καρδιοχειρουργικές».

«καλύτερα από ένα θάλαμο νοσηλείας αλλά δεν είναι ΜΕΘ».

«Ένα σύστημα με 35.000 κρεβάτια, δεν θα γονάτιζε σε αυτή τη φάση  στη Θεσσαλονίκη εάν λειτουργούσε ο απαραίτητος αριθμός κλινών ΜΕΘ  και μάλιστα την ώρα που τα γενικά περιστατικά διεκομίσθηκαν σε ιδιωτικές ΜΕΘ και σταμάτησαν τα χειρουργεία που μετά απαιτούν ΜΕΘ»

τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη;

Χθες εφημέρευαν το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και ΑΧΕΠΑ.

Κορονοϊός: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – 12 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εισήχθησαν 30 ασθενείς με κορωνοϊό και 21 ύποπτα κρούσματα. Επίσης στο ΑΧΕΠΑ εισήχθησαν 70 ασθενείς με κορωνοϊό. Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται 56 θετικοί ασθενείς και 21 ύποπτα και στο ΑΧΕΠΑ 270 ασθενείς με κοροναϊό.

Στις ΜΕΘ το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει 34 ασθενείς διασωληνωμένους στα 37 κρεβάτια (δόθηκαν 5 κλίνες στην ανάνηψη) και στο νοσοκομείο Γεννηματάς 12 διασωληνωμένοι δόθηκαν 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν 16.

Κορονοϊός σήμερα: 71 νεκροί και 392 διασωληνωμένοι – 1698 κρούσματα

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική;

Στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ νοσηλεύονται 48 ασθενείς στις ΜΕΘ  με 31 κενές κλίνες, στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 25 ασθενείς στα 28 κρεβάτια, στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ 14 ασθενείς στα 23 κρεβάτια.

Από χθες δύο πέθαναν και ένας ασθενής εξήλθε.

«Μεταξύ των δύο νεκρών ένας 42 χρόνος γιατρός πνευμονολόγος. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι υπόλοιπες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική γεμάτες»,

καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κορωνοϊός: ΠΟΕΔΗΝ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη