Διεθνή

Παλαιστίνη: «Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο, φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς»

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας κάνει λόγο για τουλάχιστον 500 νεκρούς

Το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στο κέντρο της πόλης της Γάζας βομβαρδίστηκε από τον Ισραηλινό Στρατό σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από τον βομβαρδισμό με στόχο το νοσοκομείο σκοτώθηκαν εκατοντάδες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Al Jazeera, πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά καθώς το νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών από το Ισραήλ. Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι το νοσοκομείο «βομβαρδίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές οι οποίες εμποδίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του».

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Εάν επιβεβαιωθεί ο αριθμός, τότε πρόκειται για την πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας από το 2008, ανέφερε το Associated Press.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι από τις πρώτες έρευνες η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Παλαιστίνη
Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Συγκρούσεις σε Δυτική Όχθη
Στο μεταξύ, στον απόηχο του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στη Δυτική Όχθη.

Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Ραμάλα εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και φώναζαν κατά του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, καθώς η λαϊκή οργή φούντωσε μετά τη φονική ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας. Συγκρούσεις με τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν σε μια σειρά από πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αργά την Τρίτη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αρχηγός της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ κάλεσε σε διαδηλώσεις μπροστά από τις ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Δείτε επίσης
Διεθνή

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

«Έχω πει επανειλημμένα…
Διεθνή

Μάζης: Η Δύση αλώνεται από αραβικό χρήμα υπέρ Ισλάμ… η Τουρκία (vid.)

O γνωστός καθηγητής…
Διεθνή

Απάντηση Μαξίμου σε Σούνακ: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε

Άμεση ήταν η…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *