ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για Μητσοτάκη “κατάφερε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση μετά από 12 τρίμηνα ανάπτυξης”

Καυστικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σύριζα για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού, μετά από 12 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ” υποστήριξε επίσης πως:

«αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι είχαμε μείωση του ΑΕΠ κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020. Κάτι που, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ξεκάθαρα συνιστά ύφεση».

Ο εκπρόσωπος του Σύριζα  κ. Αλέξης Χαρίτσης έδωσε έμφαση στην “κρίση”όπως λέει που “περνάει” η ελληνική οικονομία επί της κυβέρνησης ΝΔ σε σχέση με την κυβέρνηση του Σύριζα:

«η ελληνική οικονομία, έπειτα από μία μεγάλη κρίση, κατάφερε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, αλλά οδηγήθηκε στην ύφεση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν έδωσε τις ενισχύσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η 13η σύνταξη και το κοινωνικό μέρισμα, και έφερε τις δημόσιες επενδύσεις σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας».

 

Δείτε επίσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Μετά από άσκηση χαμηλού ύψους η πτώση - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Στο επίκεντρο ενός…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *