Κοινωνία

Δραματική νύχτα στη Ροδόπη: Απειλούνται οικισμοί – Ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες

Φωτογραφία: Intime

Στις περιοχές Ερατεινή και Πετρωτά της Ροδόπης, πλησιάζει η φωτιά της Αλεξανδρούπολης, απειλώντας την περιοχή και πλησιάζοντας οικισμούς και μπαίνει στη Μαρώνεια.. Οι κάτοικοι στους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, κάνουν αντιπυρικές ζώνες σε Μαρώνεια, Σκύθες Στρόβιλοι, Σάπες και Ριζάρι, που είναι οι οικισμοί που προσπαθούν να προστατευτούν από την πυρκαγιά. Σε συνεργασία με το Δήμο ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες με αγροτικά, αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα του Δήμου.

Χωρίς οδική σύνδεση Ροδόπη και Έβρος, κλειστή η Εγνατία οδός, μεταξύ της Ροδόπης και του Έβρου, ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, δεν αναλαμβάνει κανείς να ανοίξει ο δρόμος, καθώς θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί το σημείο και μετά να δοθεί το «πράσινο φως» για να ανοίξει ή όχι. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται κλιμάκιο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου θα είναι και πυροσβεστικό όχημα. Πιθανόν και με συμμετοχή του Περιφερειάρχη, να επισκεφθούν το σημείο και να ανοίξουν το δρόμο. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτωπα πύρινα στην Ροδόπη. Είναι στο Μίσχο, είναι στην Ερατεινή το οποίο είναι σε ήπια κατάσταση και βέβαια αυτό που είπαμε εισερχόμενη φωτιά από την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται αυτή την στιγμή στα Πετρωτά και μπαίνει στην Μαρώνεια.

Δείτε επίσης
Κοινωνία

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο

Το δυστύχημα προκλήθηκε…
Κοινωνία

17χρονη “έσβησε” ξαφνικά βυθίζοντας στο πένθος την Καβάλα

Μια 17χρονη μαθήτρια…
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” – Μεγάλη πορεία στο κέντρο (φωτο & video)

Πορεία αλληλεγγύης και…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *