Πολιτική

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια στην Ισπανία για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ

Φωτογραφία: Intime

Συγχαρητήρια στην Ισπανία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και ευχές για μια παραγωγική προεδρία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Επίσης, τονίζει πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία προς το συμφέρον της ΕΕ και των πολιτών της.

Σημειώνεται πως η Ισπανία ασκεί την εξαμηνιαία εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από σήμερα, 1η Ιουλίου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τη Σουηδία για την «επιτυχημένη προεδρία» του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Επισημαίνεται πως η Προεδρία του Συμβουλίου, ασκείται εκ περιτροπής από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για ένα εξάμηνο. Κατά το εξάμηνο αυτό, η Προεδρία προεδρεύει στις συνεδριάσεις σε όλα τα επίπεδα του Συμβουλίου, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των εργασιών της ΕΕ στο πλαίσιο του Συμβουλίου.

Δείτε επίσης
Πολιτική

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
Πολιτική

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…
Πολιτική

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την απόσυρσή της – «Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών…»

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *