Εθνικά

Τουρκική εφημερίδα κατηγορεί την Ελλάδα πως εποικίζει νησιά του Αιγαίου με… κατσίκες

Φωτογραφία: Intime

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Αθήνα το παίζει αρνάκι, αλλά το σχέδιο της αποκαλύπτεται» η εθνικιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik, κατηγορεί την Ελλάδα πως .. εποικίζει ακατοίκητες νησίδες στο Αιγαίο με… κατσίκες που αγοράζει με ευρωπαϊκή επιχορήγηση.

«Οι Έλληνες αγόραζαν κατσίκες χρήματα της Ε.Ε. και μεταφέρουν τα ζώα τους σε νησίδες του Αιγαίου. Η Αθήνα προωθεί την κατοχή στις νησίδες αυτές, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της ερημοποίησης» και της «προστασίας του περιβάλλοντος» σημειώνει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η Aydinlik η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο «έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σχεδίου για την δημιουργία ερευνητικών βάσεων για την παρακολούθηση της φυσικής ζωής σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες» που σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η χώρα μας δεν έχει την κυριαρχία.

«Η κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να ανεγείρει σημαίες με την ονομασία ‘παρατηρητήρια πουλιών’ σε νησιά που δεν της ανήκουν, όπως Ζουράφα, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, και ιδίως στις νησίδες Ίμια, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος NATURA 2000, που εκτείνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνει τώρα μέτρα για να επεκτείνει την κατοχή της» γράφει προκλητικά, αναφέροντας λεπτομέρειες του νέου προγράμματος.

«Η Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση στα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες με την πολιτική εποικισμού και εγκαταστάσεων, θέλει επίσης αυτοί οι γεωγραφικοί σχηματισμοί να έχουν πλήρη επιρροή στις θαλάσσιες περιοχές. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει οι νησίδες και οι βραχονησίδες να έχουν ευρείες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας εκτός από τα νησιά» σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης
Εθνικά

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά…
Εθνικά

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16, δείτε βίντεο

Η πρώτη επετειακή…
Εθνικά

Ηλίας Παπανικολάου: «Δεν χρειάζονται εκπτώσεις στα εθνικά θέματα»

Επιτέλους κάποιος εξήγησε…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *