Πολιτική

Ποιους υπουργούς ζήτησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης

Φωτογραφία: Intime

Τη θέση του, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω χαρτοφυλακίων, εξέφρασε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη σύσκεψη των πέντε πολιτικών αρχηγών υπό τον Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στη διενέργεια των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος κατά την τοποθέτηση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Δείτε επίσης
Πολιτική

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
Πολιτική

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…
Πολιτική

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την απόσυρσή της – «Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών…»

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *