ΔιεθνήΕθνικά

Φραγκούλης: Δεν θα φτάσουμε σε σύρραξη με την Τουρκία

Την εκτίμηση ότι με την επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία, η Ελλάδα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν της επιθετικής ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων διατύπωσε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα, στον ΣΚΑΪ.

Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί, είπε ο στρατηγός Φραγκούλης, ωστόσο πρόσθεσε ότι πέραν της ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων και των απειλών δεν έχει κάνει άλλες κινήσεις, πέραν της Αγιάς Σοφιάς, που να δηλώνουν εχθρικότητα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγεται πως αρκετά θέματά τους έχουν προχωρήσει.

«Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, οφείλουμε όμως να είμαστε σε διάλογο μαζί τους, να υπάρχουν τα ΜΟΕ. Το θέμα είναι να έχουμε εμείς συναίνεση και εθνικό στρατηγικό σχέδιο, γιατί μπορεί ο Ερντογάν να μην φτάσει σε θερμό επεισόδιο, όμως μπορεί να φτάσει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ».

Για τη δυναμική του Ερντογάν είπε ότι είναι εντυπωσιακό πως από τις 11 πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, οι δέκα του έδωσαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό από την άλλη όμως είναι και η υποτονική αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Όπως έλεγε η Ακσενέρ στον Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε ο στρατηγός Φραγκούλης, «εσύ δεν τραβάς. Τόσα χρόνια προσπαθείς και δεν τα καταφέρνεις».

«Ο Ερντογάν συσπειρώνει τη μισή Τουρκία, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλα αυτά είναι μια έκπληξη για μας, αλλά όχι για την Τουρκία» σχολίασε ο στρατηγός Φραγκούλης.

Δείτε επίσης
Εθνικά

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά…
Εθνικά

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16, δείτε βίντεο

Η πρώτη επετειακή…
Διεθνή

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

«Έχω πει επανειλημμένα…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *