ΔιεθνήΕλλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώνονται χωριά (VIDEO)

Βοήθεια στέλνει και η Ελλάδα.

Πύρινος εφιάλτης στην Κύπρο από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κοινότητα Αρακαπά, ενώ απειλούνται σπίτια και εκκενώνονται χωριά. Από το μεσημέρι του Σαββάτου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμει και η Ελλάδα με την αποστολή δύο Canadair CL-415. 

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου και έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Η Πυροσβεστική επιχειρούν με επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Βοήθεια έχει ζητηθεί από το Ισραήλ και την ΕΕ. Η φωτιά στην Κύπρο είναι μεγάλη, κάηκαν χωριά και εκκενώνονται κάποια άλλα.

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την πυρκαγιά στην κοινότητα Αρακαπά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε τον τομέα προστασίας της κοινότητας Αρακαπά και το Τμήμα Δασών τον δασικό τομέα της περιοχής», ανέφερε στο Twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής. 

Επίσης συμπλήρωσε: «Η πυρκαγιά είναι πολύ πλησίον της κοινότητας Αρακαπά και η ΠΥ αναλαμβάνει την επιχειρησιακή ευθύνη. Αποστέλλονται πολλές επίγειες δυνάμεις. Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά απειλεί κατοικίες. Μέλη του Σταθμού Υπαίθρου Λευκάρων εκκενώνουν κατοικίες – ενημερώνεται η Αστυνομία και η Πολιτική ‘Αμυνα για εκκένωση του χωριού».

Δείτε επίσης
Ελλάδα

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Μετά από άσκηση χαμηλού ύψους η πτώση - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Στο επίκεντρο ενός…
Διεθνή

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

«Έχω πει επανειλημμένα…
Ελλάδα

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: Ο 15χρονος ήρωας που 11 χρόνια πριν θυσιάστηκε στη φωτιά για να σώσει τα αδέλφια του

Ήταν 8 Δεκεμβρίου…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *