ΑστυνομικάΕλλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Εξιχνιάστηκε η «κλοπή του αιώνα» (ΦΩΤΟ)

Μετά από εννέα χρόνια βρέθηκε ο πίνακας του Πικάσο.

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η «κλοπή του αιώνα» από την Εθνική Πινακοθήκη που απασχολούσε τις Αρχές εδώ και εννέα χρόνια. Το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκαν ο πίνακας του Πικάσο με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι», ένας πίνακας μεγάλης αξίας του ολλανδικής καταγωγής ζωγράφου Πιτ Μοντριάν. Και ένα σχέδιο ζωγραφικής του ιταλού ζωγράφου Guglielmo Caccia (Moncalvo). Η αστυνομία συνέλαβε και έναν από τους δράστες.

Είχαν κλαπεί πριν εννέα χρόνια, συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου 2012, από την Εθνική Πινακοθήκη και τότε είχε χαρακτηριστεί «κλοπή του αιώνα». Ο άνδρας είχε τρυπώσει και με έναν κόφτη αφαίρεσε τον πίνακα του Πικάσο ο οποίος χρονολογείται από το 1939.

Το σημαντικό στον πίνακα αυτό είναι ότι στο πίσω μέρος του καμβά ο Πικάσο είχε κάνει το 1949 χειρόγραφη αφιέρωση στον ελληνικό λαό. Για την προσφορά του στον πόλεμο κατά του ναζισμού. Ο Πικάσο χάρισε το έργο το 1949 στη χώρα μας για να αποτίσει φόρο τιμής τους Έλληνες πολεμιστές.

Μετά από έρευνες ετών εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η «κλοπή του αιώνα» από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο δράστης είναι ένας 50χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Πόρτο Ράφτη. Έχει ήδη ομολογήσει ότι ήταν αυτός που έκλεψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Έκρυβε τον πίνακα σε μία αποθήκη στην περιοχή της Κερατέας. Ο ίδιος είναι και ο κλέφτης του σχεδίου του Guglielmo Caccia (Moncalvo). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έργο βρέθηκε αλλά ήταν κατεστραμμένο.

Δείτε επίσης
Ελλάδα

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Μετά από άσκηση χαμηλού ύψους η πτώση - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Στο επίκεντρο ενός…
Αστυνομικά

Θεσσαλονίκη: Νεκρός αστυνομικός - Μαχαιρώθηκε σε μπαρ από Νορβηγό

Νέα τραγωδία με…
Αστυνομικά

Καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό: Ρομά 18 χρονών ο δράστης που έκλεψε το αυτοκίνητο

Ένας Ρομά μόλις…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *