ΕλλάδαΠολιτικήΥγεία

Κικίλιας: Άρση lockdown εφόσον τα κρούσματα είναι κάτω από 500

Για άρση του lockdown μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εφόσον τα κρούσματα είναι κάτω από 500.

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση»

τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του σε δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Το κλείσιμο των σχολείων είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε, αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο»,

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο»,

υπογράμμισε ο Υπουργός.

«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές»

Ο Βασίλης Κικίλιας τοποθετήθηκε και στο γεγονός ότι ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος, έφυγε από το νοσοκομείο ενώ είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό.

Δείτε παρακάτω τι είπε:

«Και σαν υπουργός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος εγώ πιστεύω. Και ο Χριστός λέει αγαπάτε αλλήλους και προστατεύετε αλλήλους. Είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης που υπάρχει. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα και σέβομαι τη ζωή του. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό»

Κικίλιας: Άρση lockdown εφόσον τα κρούσματα είναι κάτω από 500