ΔιεθνήΚοινωνία

Διάσημοι διαδηλώνουν στους δρόμους για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Διάσημοι στους δρόμους των ΗΠΑ!

Το τεράστιο κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζεται και εξαπλώνεται σε όλη την Αμερική μέχρι και σήμερα. Πολλοί είναι οι διάσημοι που πήραν θέση και πρωτοστατούν στο κίνημα I can’t breathe.


Διασημότητες από όλη την βιομηχανία του θεάματος, αντέδρασαν μέσω από τα social media, με οργή και θλίψη για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στους διαδηλωτές και ζητώντας δικαιοσύνη.


Κάποιοι όπως, η Lady Gaga και η Τέιλορ Σουίφτ στράφηκαν κατά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη χαρακτήρισε τον Τραμπ «ηλίθιο και ρατσιστή», ενώ η Τέιλορ Σουίφτ τον κατηγόρησε ότι «ρίχνει λάδι» στη φωτιά του ρατσισμού και της ανωτερότητας της λευκής φυλής.
Ενώ πολλοί ακόμη διάσημοι μεταξύ των οποίων, η Beyonce, η Billie Eilish και η Ariana Grande, ζήτησαν από τον κόσμο να αναλάβουν δράση και να συμμετέχουν στις πορείες και στις εκδηλώσεις.


«Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά και είμαι απλά εξοργισμένος. Βλέπω και νιώθω την οδύνη, την οργή και την απελπισία όλων. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μαύρων ανθρώπων στη χώρα μας. Αρκετά»

έγραψε σε μήνυμά του ο αστέρας του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν.


Μερικοί από αυτούς κατέβηκαν οι ίδιοι, στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Φλόιντ. Όπως είδαμε σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, ή από άλλους που τους αναγνώρισαν στο πλήθος. Ανάμεσα τους η Ariana Grande, η Ηalsey, η Lauren Jauregui και η Melanie Martine.