Διεθνή

Στο “κόκκινο” η αγωνία για το υποβρύχιο “Titan” – Τελειώνει το οξυγόνο το μεσημέρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση του τουριστικού βαθυσκάφους Τitan με τους πέντε επιβαίνοντες, που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Tιτανικού στα βάθη του Ατλαντικού με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει. Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τους υποθαλάσσιους ήχους που εντόπισαν την Τετάρτη ενώ επισημαίνεται ότι το οξυγόνο μέσα στο μικρό βαθυσκάφος διαρκεί για λίγες ακόμη ώρες, δηλ. μέχρι το μεσημέρι σήμερα.

Πλέον, όλες οι ελπίδες επικεντρώνονται στο πλοίο «Atalante», που έστειλε το  Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ. Την ώρα που όπως έγινε γνωστό απομένουν λιγότερο από οκτώ ώρες οξυγόνου, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους ήχους. Καναδάς, ΗΠΑ και Γαλλία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ από αέρος και θαλάσσης με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα. Oι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα με τις ελπίδες για το πενταμελές πλήρωμα να λιγοστεύουν.

Όσον αφορά στο πεδίο των ερευνών, θα καλύψει το μέγεθος της πολιτείας Κονέκτικατ εις διπλούν σε μια έκταση 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εκτείνεται σε βάθος περίπου άνω των 4 χλμ, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 3.800 μ.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η επιχείρηση είναι δύσκολη και οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ελάχιστες. Απόλυτο σκοτάδι, όπου ακόμη και με ειδικά φώτα μπορεί κανείς να δει τι γίνεται μόνο στα έξι μέτρα. Όσο για τους αγνοούμενους, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι ανάλογες με το αν βρίσκονταν στο διάστημα.

Tην ίδια ώρα τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν επικεντρωθεί στη γιγαντιαία αυτή έρευνα που γίνεται στο σημείο που βυθίστηκε ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο και διασημότερο ναυάγιο του κόσμου που εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Είναι δύσκολο να καθοριστεί εάν οι ήχοι που ακούστηκαν με συγκεκριμένο μοτίβο ήταν λευκοί ήχοι (ήχοι της θάλασσας) ή για ήχους που προκαλεί το πλήρωμα του υποβρυχίου ενώ οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι ενδέχεται να προέρχονται από χτύπημα αντικειμένου πάνω σε τιτάνιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το βαθυσκάφος για το οποίο έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται προβλήματα στην κατασκευή.

Η εμπειρία της κατάδυσης στον Τιτανικό είναι μοναδική αλλά το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει τη ζωή.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε επίσης
Διεθνή

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

«Έχω πει επανειλημμένα…
Διεθνή

Μάζης: Η Δύση αλώνεται από αραβικό χρήμα υπέρ Ισλάμ… η Τουρκία (vid.)

O γνωστός καθηγητής…
Διεθνή

Απάντηση Μαξίμου σε Σούνακ: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε

Άμεση ήταν η…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *