Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παύλου Μελά – Ασλανίδης: Πρώτη προτεραιότητα οι δημότες μας – Θα συγκρουστούμε εκεί που πρέπει

Ανεβάζει ρυθμούς ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Ασλανίδης, τέσσερις περίπου μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, έχοντας μαζί του στη μάχη διεκδίκησης του δήμου έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και νέα πρόσωπα.

Καλοκαίρι για τον κ. Ασλανίδη, όπως ο ίδιος λέει, δεν προβλέπεται, καθώς είναι αποφασισμένος να οργώσει το διάστημα αυτό, όλες τις γειτονιές στη Σταυρούπολη, την Πολίχνη, την Ευκαρπία. Την περίοδο αυτή καταρτίζεται το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά», σταχυολογώντας ιδέες και προτάσεις οι οποίες παρέμειναν έως σήμερα ανεφάρμοστες. Κρατώντας χαμηλούς τόνους ως προς την άσκηση κριτικής στη νυν διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, ο κ. Ασλανίδης καταγράφει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. «Είναι επιτυχημένη επικοινωνιακά η διοίκηση, αλλά στην ουσία, στις πράξεις; Ως δήμος οφείλεις και να διεκδικήσεις και να πιέσεις», σημείωσε.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί είτε στην κεντρική διοίκηση είτε στην περιφέρεια, όταν πρόκειται για το καλό των δημοτών. «Ο δήμος και οι δημότες είναι πρώτη προτεραιότητα. Εκεί που πρέπει να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε με την κεντρική διοίκηση θα το κάνουμε. Οι προσωπικές σχέσεις και οι φιλίες είναι ένα κομμάτι, αλλά το συμφέρον των δημοτών και το καλό τους, θα το κάνουμε», τόνισε. Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι κινείται «με αργούς ρυθμούς» και την κάλεσε να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση.

Όπως είπε, αυτό που λαμβάνει από τους πολίτες, είναι ότι δεν γίνονται έργα στις γειτονιές. «Οι δήμοι εάν δεν διεκδικήσουν πόρους και κονδύλια, από Αθήνα, Περιφέρεια και Ευρώπη, διαχειρίζονται τη μιζέρια τους. Υπήρχαν προγράμματα, στα οποία δεν ενταχθήκαμε», σημείωσε ο κ. Ασλανίδης, υπογραμμίζοντας πως «δόθηκε η βαρύτητα μόνο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και μείναμε πίσω στις άλλες χρηματοδοτήσεις». Ο κ. Ασλανίδης έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίου τουριστικής προβολής τοποσήμων της περιοχής, όπως οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι ή ο Βοτανικός Κήπος.

Το προφίλ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Το ψηφοδέλτιό του στελεχώνεται ήδη από 145 υποψηφίους, τόσο για το κεντρικό όσο και για τις τρεις δημοτικές κοινότητες. «Έχουμε έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αρκετά, θα ανακοινωθούν και άλλα έως την τελευταία στιγμή. Από 18 έως 72 ετών είναι το φάσμα ηλικιακά των υποψηφίων μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που είναι στην παράταξή του, οι 16 προέρχονται από τον συνδυασμό Δεμουρτζίδη και άλλοι 64 από άλλους συνδυασμούς.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Ασλανίδης, ο πιο μικρός υποψήφιος του συνδυασμό του, είναι ο Θάνος Τζαμουράνης, 18 χρονών, ο οποίος αυτή την περίοδο γράφει πανελλαδικές εξετάσεις. «Λένε πολλοί είσαι νέος για υποψήφιος δήμαρχος. ΣκέφΠτηκα ότι εγώ είμαι 39 ετών. Πώς θα επικοινωνήσουμε με παιδιά του λυκείου. Υπάρχει ένα χάσμα γενεών, δυσκολευόμαστε», τόνισε.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης
Αυτοδιοίκηση

Δ. Ασλανίδης: Όραμά μας να κάνουμε τον Δήμο Παύλου Μελά έναν δήμο πρότυπο

Σε πανηγυρικό κλίμα…
Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η πρώτη εικόνα από τα εκλογικά τμήματα

Λίγο πριν τις…
Αυτοδιοίκηση

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού

Τον Δήμο Θερμαϊκού επισκέφτηκε…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *