Εθνικά

Εξαγριώθηκαν οι Τούρκοι με την μυστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA στην Αλεξανδρούπολη

Είτε έτσι είτε αλλιώς οι Τούρκοι ενοχλούνται από την παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη-Δυτική Θράκη, αφού έχουν τα δικά τους σχέδια-Τουρκικός τύπος: Ο Διευθυντής της CIA ήρθε στην Αθήνα την ώρα που η Ελλάδα έχει προσωρινή κυβέρνηση
Πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο έγινε η μυστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA στην Αλεξανδρούπολη, η οποία όπως όλα δείχνουν ενόχλησε πολύ την Άγκυρα.

“Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Γουίλιαμ Μπερνς, πραγματοποίησε μια «μυστική» επίσκεψη στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη στις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο των ελληνικών επαφών του”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία, ήρθε ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες λόγω κάποιων ενδιαφέρουσες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν η μία μετά την άλλη, τονίζει το άρθρο.

Ενώ υποστηρίζεται ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γ.Μπέρνς επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη με άκρα μυστικότητα, την 1η Ιουνίου, και ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, συνοδευόμενος από τους πρέσβεις της Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας επιθεώρησε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”.

Η παρουσία των πρέσβεων, μαζί με τους δύο Αμερικανούς αξιωματούχους έχει ενοχλήσει σφόδρα την Τουρκία, για τους δικούς της λόγους, ειδικά σε ότι αφορά το καθεστώς Ερντογάν, που θέλει να παίζει στα Βαλκάνια το δικό του παιχνίδι, ειδικά στο Κόσσοβο στο οποίο αποστάλθηκαν πρόσφατα 500 Τούρκοι κομάντος, γεμίζοντας χαρά τον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος Ταξίαρχος ε.α. Ισμαήλ Χακί Πεκίν , μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον αναβαθμισμένο ρόλο των Τούρκων κομάντος στην Πρίστινα του Κοσσόβου, ως μέρος της νεο-οθωμανικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς οι Τούρκοι ενοχλούνται από την παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή και στην Αλεξανδρούπολη-Δυτική Θράκη, αφού έχουν τα δικά τους σχέδια και στόχους μετά την επανεκλογή Ερντογάν.

“Η επίσκεψη του Μπέρνς και το αντικείμενο αυτής, δεν έγινε ξεκάθαρος, αλλά ήταν αξιοσημείωτο ότι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα επιθεώρησε την ίδια περιοχή.

Η Αλεξανδρούπολη, 40 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, έχει γίνει πρόσφατα ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια εφοδιασμού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής της CIA Μπερνς έφτασε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου με μεγάλη μυστικότητα. Αξιοσημείωτο ήταν ότι ο Διευθυντής της CIA ήρθε στην Αθήνα την ώρα που η Ελλάδα έχει προσωρινή κυβέρνηση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου λόγω των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Ο Μπερνς, ο πρώτος Διευθυντής της CIA που επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, είπε ότι «συναντήθηκε με ορισμένους αξιωματούχους», τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν.

Μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα και τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και φυσικά οι αστυνομικές Αρχές δεν.. πήραν χαμπάρι την παρουσία του. Είναι άγνωστο με ποιους συναντήθηκε και τι ακριβώς συζήτησε, αλλά σίγουρα όταν έρχεται στον Έβρο ο Διευθυντής της CIA μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Δείτε επίσης
Εθνικά

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά…
Εθνικά

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16, δείτε βίντεο

Η πρώτη επετειακή…
Εθνικά

Ηλίας Παπανικολάου: «Δεν χρειάζονται εκπτώσεις στα εθνικά θέματα»

Επιτέλους κάποιος εξήγησε…

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *