Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν θα αποσυρθώ από την πολιτική ακόμη και αν δεν επανεκλέγω στη Βουλή

Φωτογραφία: Intime

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος έμεινε μετά από πολλά χρόνια εκτός κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε αρχικά πως «εξεπλάγην» από το αποτέλεσμα και πως «οι πρωτεύοντες παράγοντες (σ.σ. της μη εκλογής μου) είναι ότι το εκλογικό σώμα το δικό μας μεταβλήθηκε. Είναι κάτι που έχουν παρατηρήσει όλοι οι αναλυτές, ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πίσω στον χώρο μας αλλά και δικοί μας ψηφοφόροι που φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν στη ΝΔ. Το βράδυ της Κυριακής ξαφνιάστηκα και εγώ, η μεταβολή του εκλογικού σώματος ήταν σε βάρος μου».

Στη συνέχεια τόνισε πως «πάμε για δεύτερες, άλλες εκλογές με καινούργια δεδομένα, με άλλο σύστημα και δεν υπάρχει η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκομαι προς ώρας εκτός Βουλής, έχουμε δεύτερο εκλογικό αγώνα».

«Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει κι άλλο»

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα του θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό στις δεύτερες εκλογές.

«Όταν ανεβαίνεις θα ανέβεις και άλλο, όταν πέφτεις θα πέσεις κι άλλο. Είναι θέμα της λαϊκής κυριαρχίας το πόσο θα πέσεις ή θα ανέβεις. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο της κεντροαριστεράς και του κέντρου και του λέμε ότι είναι η ώρα να επιστρέψει.

»Οι δικοί μου ψηφοφόροι, αυτοί που ψήφιζαν Λοβέρδο, πρέπει να γυρίσουν και θα γυρίσουν γιατί τώρα ξέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ένα κόμμα που πήρε 20% να είναι κυβέρνηση. Ο δικός μου ειδικότερος ρόλος είναι να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους μου που πήγαν στη ΝΔ. Έχω ειδικότερη υποχρέωση εγώ».

Όσο για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ;

«Εμείς εκείνο που έχουμε ως πρωτεύουσα υποχρέωση είναι να πούμε στους πολίτες ότι είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση. Είναι θέμα της λαϊκής κυριαρχίας αν θα γινούμε αξιωματική. Ποιο είναι το δικό μας ταβάνι δεν το ξέρουμε, λεμέ ότι αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνουμε εμείς. Ένας κυβερνητικός σχηματισμός όταν δε διεκδικεί κυβερνητικό ρολό, διεκδικεί τον μείζονα αντιπολιτευτικό».

«Αυτοδύναμη η ΝΔ»

Η άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, δεν πρόκειται να επηρεάσει την αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Επειδή ξέρω τους αριθμούς της ενισχυμένης αναλογικής, είναι απολύτως δεδομένο ότι θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ. Χρειάζεται ένα 37,5% με 7κομματική Βουλή και σου λένε ότι χρειάζονται 39%. Είναι μια προσπάθεια να παραμείνουν οι ψηφοφόροι της και να μην επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο έφυγαν».

«Δε θα αποσυρθώ από την πολιτική»

Σε περίπτωση που δεν καθίσει τελικά στα βουλευτικά έδρανα, ακόμα και μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι δε θα εγκαταλείψει την πολιτική.

«Είμαι έμπειρος, είμαι καθηγητής πανεπιστήμιου και ενεργός δικηγόρος. Είμαι στην πολιτική επειδή την αγαπώ, όχι επειδή δεν είχα τι να κάνω. Ο δρόμος μου είναι αυτός μιας νέας αρχής. Σε καμία περίπτωση δε θα αποσυρθώ».

Σχετικά με την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να διαλέξει την έδρα της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Δέχθηκα με πολύ θετικό τρόπο τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ήταν κίνηση πολύ καλή έτσι όπως εξελίχθηκε. Υπήρξε ένα ζήτημα που είχε να κάνει με την τακτική του προέδρου του κόμματος, ευτυχώς δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση στο τέλος».

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης
Πολιτική

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
Πολιτική

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…
Πολιτική

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την απόσυρσή της – «Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών…»

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *