Πολιτική

Καλαφάτης: Προχωράμε στην αναβάθμιση του Σέιχ Σου – Διασύνδεση με αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και θαλάσσιο μέτωπο

“Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας των φορέων και προχωράμε στην περιαστική αναβάθμιση του δάσους του Σέιχ Σου και τη διασύνδεσή του με τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και το θαλάσσιο μέτωπο, ώστε να μπορεί ο πολίτης να έχει μια εύκολη πρόσβαση από το κέντρο προς το δάσος και αντίστροφα. Έχουν εξασφαλιστεί -κι αυτό είναι το βασικό- για τις απαιτούμενες μελέτες 992.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, από τα οποία, οι 400.000 ευρώ θα κατευθυνθούν στην Πολιτική Προστασία”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ 3 και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Ειδικότερα για τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας για το Σέιχ Σου, επισήμανε: “Δημιουργείται η δυνατότητα πρόσβασης για να μπορέσει εύκολα ο κάτοικος της Θεσσαλονίκης ή ο επισκέπτης της πόλης να έχει πρόσβαση στο Σέιχ Σου. Θα κατασκευαστούν πεζογέφυρες και μονοπάτια, τα οποία θα βοηθούν στο να περπατήσεις και να εξερευνήσεις το δάσος, σε συνδυασμό με ήπιες παρεμβάσεις που θα κάνουμε μέσα στο δασικό ιστό, με παιδικές χαρές, με χώρους αναψυχής. Τον πρώτο λόγο θα έχει, σε όλα αυτά, το Δασαρχείο. Έτσι και αναβαθμίζουμε το περιαστικό δάσος αλλά και το προστατεύουμε. Ρόλο πιλότου του έργου παίζει η διαμόρφωση του μονοπατιού των Παγοποιών στο Χορτιάτη, για το οποίο, ήδη υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση με τους αρμόδιους φορείς”, σημείωσε.

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε, επίσης, ότι “από τις 29 Μαρτίου υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για τους Δήμους, που αφορούν έργα πυροπροστασίας. Οι τρεις Δήμοι που έχουν λόγο στο Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη και Νεάπολης Συκεών, λαμβάνουν περίπου 230.000 ευρώ -100.000, 70.000 και 60.000 αντίστοιχα- σε ένα σύνολο 23 εκατομμυρίων για τους Δήμους όλης της χώρας”.

Δείτε επίσης
Πολιτική

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Στη νομική πλευρά…
Πολιτική

Τα επτά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Το θέμα που…
Πολιτική

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την απόσυρσή της – «Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών…»

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *