Διάφορα

Διακόσμηση εν όψει κορωνοϊού: Πώς να φτιάξετε ένα άνετο και ζεστό σπίτι!

Για τους περισσότερους οι τόσες πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι είναι μια καινούργια εμπειρία γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο λόγω του κορωνοϊού και έτσι για τη δική μας προστασία αλλά και όσων βρίσκονται δίπλα μας #μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο μας.Η διακόσμηση του χώρου μας είναι ένα must.

Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας

Το διάστημα αυτό οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε στο σπίτι και έτσι είναι σημαντικό να υπάρχει μια σαφή διάκριση μεταξύ του χώρου εργασίας στο σπίτι και του υπόλοιπου σπιτιού.

Για παράδειγμα, αν είστε γονείς, σίγουρα δεν θα θέλετε να βρίσκετε συνέχεια δίπλα στον υπολογιστή και τις σημειώσεις σας παιχνίδια, μπιχλιμπίδια, gadgets. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε παιδιά είναι σημαντικό να μην μπερδεύετε τα αρχεία της δουλειάς σας με τα είδη νοικοκυριού.

Δημιουργήστε λοιπόν έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας. Είτε είναι ένα γραφείο, είτε ένα σημείο στην τραπεζαρία σας ή ακόμα και στον καναπέ αν πραγματικά εκεί συγκεντρώνεστε, δημιουργήστε ένα σημείο στο σπίτι που θα αποτελεί τον σταθερό χώρο εργασίας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μπαίνετε σε work mode κάθε φορά που κάθεστε εκεί. Και μην ξεχνάτε τη σημασία του φυσικού φωτός αλλά και την πράσινη πινελιά.

Η επιλογή ενός όμορφου φυτού στο σαλόνι μας

Τα φυτά όχι μόνο κάνουν τη ατμόσφαιρα του χώρου πιο καθαρή και γαλήνια αλλά βελτιώνουν και την διάθεση. Προσδίδουν πολλά οφέλη στην υγεία μας αλλά και μία αίσθηση ζωντάνιας στο χώρο μας. Έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν πλήρως έναν χώρο και να βελτιώνουν την αισθητική του.

Δώστε στο σπίτι σας ένα comforting άρωμα


Το άρωμα έχει εξαιρετικά μεγάλη δύναμη. Μπορεί να μας στείλει πίσω στο χρόνο, να φέρει πολύ συγκεκριμένες αναμνήσεις αλλά και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας.

Ωστόσο είναι σημαντικό να βρείτε τη μυρωδιά που σας αρέσει και σας ωφελεί περισσότερο. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια στο υπνοδωμάτιό σας. Για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό χώρο,με καλή διακόσμηση – που ουσιαστικά αυτό έχουμε ανάγκη – χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από λεβάντα, χαμομήλι και γιασεμί.

μένοντας σπίτι,


Συχνά παραπονιόμαστε για τον πολύ λίγο χρόνο που περνάμε με τα κοντινά και αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα, λοιπόν, στο άνετο και ζεστό σπίτι μας, είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθουμε πιο κοντά. Και φυσικά δεν εννοούμε με φιλιά, χάδια και αγκαλιές αλλά με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και κοινές δραστηριότητες.